2016-11-19

SD kritik ger ökat stöd

”Ledarsidornas SD-kritik har ökat stödet för SD”

På DN debatt skriver Anders Hellström och Anna-Lena Lodenius att Ledarsidornas SD-kritik inte hindrat ökat stöd för SD. 
Jag går ett steg längre och hävdar att massmedias kritik hjälp till att öka stödet för SD. Under lång tid så översköljdes vi av onyanserad kritik mot SD, kritik som lång ifrån alltid var saklig ofta gjordes hönor av fjädrar på ett sätt som utnyttjades skickligt av SD. "Titta vad etablissemanget skriver om oss och er, det är ju inte sant!". Inte ens när kritiken är både korrekt och alvarlig kan man vara säker på att det är negativt för ett populistiskt parti som SD. All publicitet är bra publicitet, därför att många tycker likadant som SD i vissa frågor. Under hela tiden SD gick ifrån att vara ett vanligt knäppskalle part på max. 5 procent tills de hade c:a 15 procent av valmanskåren tokexponerades de i t.ex. DN. Det gick så långt att jag började kalla DN för SDs inofficiella partiorgan. Utan att anstränga sig eller betala så fick SD all publicitet de kunde önska tack vare dummerjönsarna i massmedia, som trodde att "dödade" partiet. Massmedia kunde ha frågat den gamle populisten Birger Schlaug hur man skulle ha hanterat SD, Birger är/var en mästare på att hantera massmedia för att få ett bra genomslag.
Min rekommendation är att försöka tiga ihjäl populister, bara publicera sådant som är skamligt hos alla, typ pedofili. Att ta upp fyllegrejjer som järnrörsskandalen är bara dumt, vem har inte gjort bort sig på fyllan? Alltså sträng återhållsamhet med publicitet, tyvärr fungerar strategin endast så länge partiet är ett litet tokstolleparti under 5 procent.
När det gäller SD är det för sent, jag tror inte tiga ihjäl strategin fungerar längre, skadan som dummerjönsarna gjort är nog svår att reparera. Men i och med att SD blivit stora så blottar de sig för andra typer av skandaler som ekonomiskt fiffel, det gillar inte vanligt folk, eller extravaganser på skattebetalarnas bekostnad. Jag skulle försöka hitta våldtäktsdomar, spritfester för skattepengar och liknande saker att skriva om, och vara noga med att inte överdriva. Att skriva om SD politik hur dum den än är ökar bara stödet för SD.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar